Валерій Лукомський взяв участь у прес-конференції щодо «НТК «Електронприлад»

01.10.2020

29 вересня у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція, пов’язана із захистом інтересів державного підприємства та її Генерального директора, на тему "Відсутність впливу виконавчої влади на кадрову політику в авіаційній галузі". В ній прийняли участь старший партнер ЮФ «Салком» Валерій Лукомський, а також директор «Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами» Ігор Мішарін.

Учасники говорили про те, яке вкрай важливе значення для розвитку таких стратегічно важливих галузей промисловості України, як авіабудування, мають кадрові призначення керівників-професіоналів стратегічно важливих підприємств.

Зокрема обговорювалася процедура конкурсного відбору на керівні посади і усі законні повноваження Кабінету міністрів України для сприяння заміщенню вакантних посад професіоналами.

На прикладі ситуації, яка на цей час склалася у ПАТ «НТК «Електронприлад», можна побачити, як насправді проводиться конкурсний відбір. Обговорюючи усі факти та законні процедури, учасники зробили висновки, що необхідне терміново здійснити перевірку законності проведення та результатів конкурсного відбору претендентів на заміщення вакантної посади генерального директора ПАТ «НТК «Електронприлад» із метою призначення фахового керівника й унеможливлювання знищення державного підприємства. Кабінет міністрів України має всі повноваження для призначення нового конкурсу з розкриттям пакетів документів у присутності представників засобів масової інформації.

Дуже важливо, що Президент України Зеленський В.О. неодноразово наголошував на важливості авіабудівної галузі. Незвертання уваги на такі кадрові призначення створює ризик для безпеки громадян і обороноздатності країни.

Відео прес-конференції можна подивитися за посиланням.