Юрій Леонов розповів про механізми захисту інвесторів від шахрайських схем

19.09.2019

18 вересня 2019 року відбувся семінар «Кризові проекти. Складні ситуації – ефективні рішення», організований та проведений на партнерських засадах юридичними фірмами Salkom, Sayenko Kharenko, та S.N.S. Partners за підтримки Асоціації професіоналів корпоративної безпеки України (АПКБУ).

Спікерами семінару виступили, зокрема, члени комітету Судового та кримінально-правового захисту Асоціації професіоналів корпоративної безпеки України (АПКБУ) Юрій Леонов - партнер Salkom Law Firm, Олексій Колток - радник Sayenko Kharenko, Михайло Сакун - керуючий партнер адвокатського об’єднання S.N.S. Partners.

Головною темою цього семінару було питання забезпечення захисту прав інвесторів у сучасних українських реаліях. Доклади спікерів були присвячені питанням супроводу кризових проектів, тобто ситуацій, за яких досягнення позитивного результату є малоймовірним та цілком неочевидним, коли для створення можливості відновлення порушеного права інвестора реалізовуються комплексні механізми, що включають в себе одночасне та послідовне ведення пов’язаних між собою судових господарських, цивільних та адміністративних процесів, а також кримінальних проваджень.

Партнер Salkom Law Firm Юрій Леонов розповів про напрацьовані практикою механізми захисту інвесторів від шахрайських схем, а також про способи відновлення іноземним інвестором контролю над українським об’єктом інвестування за допомогою міжнародно-правових механізмів у поєднанні із правовими заходами на території України. Ці механізми було застосовано при здійсненні захисту інвестиції, внесеної іноземною компанією у створення великого агрохолдингу в Україні. Чотири кримінальні провадження та понад 40 судових справ в українських господарських судах, більшість з яких були виграні, забезпечили ефективну доказову підтримку позову Інвестора до міжнародного арбітражного суду, яким у подальшому прийнято рішення про стягнення на його користь з відповідачів збитків у розмірі майже 1 000 000 000 грн.

Команда Юридичної фірми "Салком" завжди готова до надання допомоги клієнтам у складних ситуаціях, ефективного вирішення будь-яких правових питань ведення бізнесу та забезпечення нормальної повсякденної господарської діяльності компаній.